U bent hier

Sthep Care - hulp op maat met dienstencheques voor ouderen en zieken

 

Naar aanleiding van de vergrijzing stelt Sthep dienstencheques vast dat er een groeiende vraag is naar huishoudhulpen bij oudere en/of zieke personen. Om dit publiek op een gepaste wijze te helpen, ontwikkelde de Sthep dienstencheques uit Peer een nieuw concept: ‘Sthep Care’.

“Bij de opstart van Sthep dienstencheques in 2007 richtten we ons vooral op tweeverdieners, maar dat neemt niet weg dat wij als organisatie geen oog moeten hebben voor een nieuwe doelgroep die zich steeds meer aanmeldt.” vertelt Manager Wendy Janssen. 

Kwaliteit, continuïteit en professionalisme zijn voor onze klanten zeer belangrijk.  Doch hebben beide doelgroepen een verschillende aanpak nodig.  Het selectie van het personeel wordt afgestemd op de noden van onze klanten.

Sthep Care speelt in op de wisselende hulpvraag van de ouderen en zieke mensen.  Poetsen (incl grote poets), wassen en strijken, boodschappen doen en lekkere maaltijden bereiden.  “We bieden het allemaal op maat aan. Sthep Care is een perfecte aanvulling op de thuisverpleging of een verzorgende van een gezinszorgdienst, die de persoonsverzorgende taken voor hun rekening nemen.” stelt Wendy Janssen.

 

Het takenpakket bij Sthep Care-gezinnen is meer divers. “Veel ouderen of zieken zijn niet in de mogelijkheid om naar de winkel te gaan of om zelf verse maaltijden te bereiden. Wij doen dat voor hen.” zegt Viviane Geunens, één van de huishoudhulpen in dit project. 

“De bestaande en succesvolle werking van Sthep blijft ook van toepassing voor Sthep Care” bevestigt Marie-Paule, die nu ook ondersteunende hulp van Sthep heeft voor haar moeder.  “De jobcoaches komen vooraf op huisbezoek.  De dienst kent hierdoor de thuissituatie en speelt op een gepaste manier in op onze wensen. Er worden goede en duidelijke afspraken gemaakt. De jobcoaches zijn ons vaste aanspreekpunt.  Ook de kwaliteitsbewaking en continuïteit blijft door hen gegarandeerd.” verduidelijkt Marie-Paule. “Het voordeel is dat wij als klant steeds op dezelfde huishoudhulp kunnen rekenen en dit op de afgesproken dag(en).”

Het project biedt in eerste instantie onze oudere werknemers een duurzame tewerkstelling aan. “We houden graag rekening met de werkbelasting voor onze oudere werknemers.  Sthep Care geeft onze vijvenveertigplussers  de kans om in fysiek minder zware gezinnen te werken. Hierdoor kunnen zij bij ons aan de slag blijven.” verduidelijkt Wendy Janssen.  “Zij beschikken over de nodige maturiteit om in onze zorggezinnen aan de slag te gaan.  Maar ook jongere werknemers met een gepaste vorming worden in dit project ingeschakeld als het gezin nood heeft aan een verfrissende verjongende sfeer in huis.  Alles op maat van de klant.” Concludeert Wendy Janssen.

Voor meer vragen over Sthep Care kan u terecht op het algemeen nummer 011/81 37 47.
Wij helpen u graag!

	

Op zoek naar een toffe job?

Werken in een gezin waar u echt welkom bent. Dat is sthep!

Wij zorgen ervoor dat u steeds bij een passend gezin terecht komt.

Werken bij de beste !Vacatures

Huishoudhulp nodig?

Bel ons vandaag nog! T 011 81 37 47

Wij stellen u enkele gerichte vragen en zoeken voor u een huishoudhulp die bij uw gezin past.

Want een goede match is een van de belangrijkste voorwaarden voor een langdurig succes!

U kunt ook uw vraag naar ons doormailen. U wordt dan door Sthep gecontacteerd.

Contacteer ons